Welkom bij Atlant Basisonderwijs...

…en onze tien basisscholen in de gemeente Velsen! Met elk hun eigen identiteit en toch ook allemaal écht Atlant.
Scholen van Atlant helpen kinderen om keuzes te maken voor zichzelf en de omgeving. We geven kinderen de kennis en vaardigheden mee die ze nodig hebben om belangrijke levensvaardigheden te ontwikkelen. Respect, veerkracht, betrokkenheid, eigenaarschap en 21e-eeuwse vaardigheden horen daarbij!

Dit vinden wij belangrijk

Vertrouwen

Iedereen doet ertoe. Voor alles wat we doen is vertrouwen de basis. Dat geeft ruimte voor ontwikkeling, samenwerking en plezier.

Samen

Iedereen hoort erbij en voelt zich veilig. Kinderen, leerkrachten, ouders en het schoolbestuur: samen vormen we een groep en willen we het beste voor de kinderen!

Plezier

Naast een kennisbasis bieden we vaardigheden en ervaringen. We stimuleren kinderen om uitdagingen aan te gaan en nieuwsgierig te blijven.

Ontwikkeling

Leren en ontwikkelen vormen natuurlijk de kern van het onderwijs. We betrekken kinderen bij het inrichten van hun leerproces. Iedereen is anders en dat omarmen we! We helpen de kinderen hun talenten en zichzelf te ontdekken.

Over Atlant Basisonderwijs

Met onze tien scholen bieden we volop keuze in onderwijs. Daltononderwijs, scholen die ontwikkelingsgericht werken, VierKeerWijzer, een vrijeschoolstroom; het is er allemaal. Wij zijn trots op onze plus- en praktijkklassen met aanbod voor kinderen die praktisch leren of extra uitdaging zoeken. En we bieden gerichte vakken, bijvoorbeeld op het gebied van technologie en wetenschap, muziek of sport. 

Voor welke school je ook kiest, welke achtergrond je ook hebt, of in welke klas je ook zit: competentie, autonomie en relatie zijn belangrijk voor ons. Onze kinderen kennen dat als:  

“Ik kan het, ik kan het zelf en ik hoor erbij!” 

Lees meer over Atlant

Vind jouw Atlant-school

Je vindt al onze scholen in de gemeente Velsen. Welke school zit er bij jou in de buurt en past het beste bij jou of je kind?

Bekijk alle scholen

Atlant op LinkedIn